auto groot

Praktijkonderwijs werkt!

Wat doet het LWV-PrO

Het Landelijk Werkverband Praktijkonderwijs (LWV-PrO) is een samenwerkingsverband van ruim 160 praktijkscholen. We werken aan de volgende aspecten:

Werken aan eigen gezicht

We werken aan een eigen gezicht. Onszelf laten zien en horen is belangrijk, omdat we een bijzondere vorm van voortgezet onderwijs zijn. Met eigen taak- en doelstellingen. We zetten ons in voor de belangen van het praktijkonderwijs. We houden scherp de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in de gaten die van invloed zijn op het succes van onze leerlingen. We nemen standpunten in en maken ons daarvoor sterk. We zoeken medestanders onder onze externe relaties, zoals de politiek, bestuursorganisaties, onderzoeksorganisaties, arbeidsorganisaties en onderwijsontwikkelaars.

Werken aan kwaliteit en innovatie

We werken aan de kwaliteit van het praktijkonderwijs. We blijven innoveren, zodat school en werk goed op elkaar aansluiten. Thema's die alle praktijkscholen aangaan pakken we gezamenlijk op en zijn terug te vinden in onze ontwikkelagenda. We geven ze vorm op hoofdlijnen, scholen zorgen voor uitwerking en implementatie. Daarnaast fungeren we als wegwijzer voor de individuele scholen die zich verder willen ontwikkelen. We geven desgewenst advies. Altijd vrijblijvend, zonder verdere verplichtingen.

Werken aan communicatie

We werken aan communicatie. Om goed te kunnen samenwerken is een duidelijke communicatiestructuur nodig. De praktijkscholen zijn binnen het werkverband onderverdeeld in 17 regio's. Elke regio heeft een vertegenwoordiger in het bestuur die via regio-overleggen en regiodagen de contacten met de scholen onderhoudt. Deze vertegenwoordiger is het gezicht van het Landelijk Werkverband. Actuele informatie over landelijke en regionale ontwikkelingen kunnen zo gemakkelijk met elkaar worden gedeeld. Deze communicatiestructuur zorgt voor een goede samenwerking. En dat is nodig, want samenwerking zorgt ervoor dat praktijkonderwijs werkt!

 

Contact

 • Bureau Landelijk Werkverband Praktijkonderwijs

  Anita Zeeman
  Postbus 482
  5201 AL  's-Hertogenbosch
  M  06-20436128
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.