Actueel

Oproep om onderwijs-personeel in de vaccinatie-planning op te nemen

 

De gezamenlijke onderwijsorganisaties hebben het kabinet opgeroepen om het onderwijspersoneel in de vaccinatieplanning op te nemen.
 
De brief met dit verzoek aan de ministers De Jonge, Engelshoven en Slob is zaterdag 9 januari verzonden. Hierin schrijven de onderwijsorganisaties: "Wij begrijpen en steunen het besluit om zorgpersoneel en mensen met een kwetsbare gezondheid als eerste te vaccineren. Maar wij pleiten wel voor opname van onderwijspersoneel in de vaccinatiestrategie.
Niet alleen omdat onderwijs een vitale sector is, maar ook omdat het moeilijk is om in een groep met veel leerlingen/studenten in een relatief kleine ruimte altijd de vereiste afstand tussen leraren en leerlingen/studenten te handhaven. Voor leraren die praktijkvakken geven is dit zelfs vaak onmogelijk. Hiermee loopt het onderwijspersoneel een groter risico dan gemiddeld op besmetting met COVID-19."

In de bijlage vindt u de gehele brief.

 
Aanvullend op deze brief vanuit de gehele onderwijssector heeft de Sectorraad Praktijkonderwijs samen met LECSO/SBOwerkverband en SVP (St. Platforms VMBO) een aanvullende brief gestuurd waarin nogmaals het belang wordt benadrukt om met name het personeel van onze drie sectoren voorrang te verlenen in de vaccinatiestrategie.
De brief is als bijlage toegevoegd.
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws