Webinar | Privacy Tool

datum:
25-05-2023
locatie:
online

Tijd: 14.00 tot 15.30 uur

Op 25 mei 2023 organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs weer een webinar over privacy.

Hierbij ligt de focus op overgangen en uitvoeringsvragen vanuit de veelgestelde vragen rondom gegevensdeling en bewaartermijnen die bij de helpdesk binnenkomen.

Veel van de ingestuurde vragen zijn al terug te vinden in de Privacy Tool. Tijdens dit webinar laten we zien hoe dit in zijn werk gaat. 

Samenwerkingsverbanden, schoolbesturen en scholen kunnen de digitale privacytool gebruiken om overzicht en duidelijkheid te krijgen over wat ze moeten regelen op het gebied van passend onderwijs en privacy. De tool is een praktische vertaling van wet- en regelgeving en geeft aan de hand van processtappen een overzicht van de privacyaspecten en veelgestelde vragen. 

Verder komen er tijdens dit webinar o.a. de volgende thema‚Äôs en vragen aan bod: 

Gegevensdeling

  • Welke documenten/bestanden en eventuele leerling gegevens mag je zonder toestemming van ouders met externe partners delen en met welke externe partners (zoals jeugdhulp) wel of niet? Hoe werkt dit in relatie tot de zorgplicht?
  • Welke gegevens kunnen absoluut NIET aan ouders gevraagd worden?
    Vragen over een goede dossier-overdracht.
  • Wanneer is er wel en geen toestemming nodig? En op welke manier?

Aanmelding en inschrijving

  • Scholen vragen nog heel vaak teveel informatie op bij ouders.
  • Welke info heeft een school van ouders nodig om te voldoen aan haar wettelijke onderzoeksplicht? Welke info heeft een school van ouders nodig om het onderwijs zo goed mogelijk te laten aansluiten op het kind? Hoe ga je om met ouders die, na meerdere overleggen, niet willen instemmen met OPP.
  • Overdracht PO-VO.
Bewaartermijnen

Aan het einde van het webinar wordt nog kort informatie gegeven over hoe het proces van het vaststellen van bewaartermijnen tot nu toe verloopt en wat de verwachting is voor de komende periode. En waar men met specifieke vragen over bewaartermijnen of over het verwerken van persoonsgegevens terecht kan.

Praktische informatie

Vooral gericht op PO echter het kan ook interessant zijn voor Praktijkonderwijs

Voor wie: Samenwerkingsverbanden, schoolbesturen en scholen
Kosteloos

Andere events.