De arbeidsmarkt van de toekomst en het praktijkonderwijs

01-02-2024

10 juni 2024 – Dag van het Praktijkonderwijs

Op 10 juni 2024 wordt onze jaarlijkse dag van het Praktijkonderwijs gehouden. Vorig jaar blikten we terug op 25 jaar Praktijkonderwijs. Dit jaar blikken we vooruit: regelrecht de toekomst in.

En hoe gaan we dat doen? We doen dat als eerste met futuroloog Richard van Hooijdonk. De bekendste futuroloog van Nederland kijkt niet alleen vooruit naar de toekomst van onze leerlingen, hij is de toekomst. Wie meer over Richard wil weten kan vast een voorproefje nemen door hier te klikken. We vragen hem hoe de arbeidsmarkt er in de nabije en verre toekomst uitziet. En we vragen hem vooral wat dat betekent voor de arbeidsmarkt waar onze leerlingen in uitstromen.

Daaruit volgt natuurlijk de vraag: wat is dan het onderwijs voor onze kids in de toekomst? Een vraag die we ook voorleggen aan onze eigen juf Sophie: Sophie van de Waart, journalist, spreker en columnist. Zie hieronder de link naar de website van Sophie. In de middag zijn er weer vele workshops die inhaken op dit thema, vooral gericht op de inhoud van ons praktijkonderwijs. En natuurlijk hopen we ook dit jaar weer de minister van Onderwijs te mogen verwelkomen, al weten we nu nog niet wie dat gaat zijn.

Save the date

Kortom 10 juni 2024 is een dag om naar uit te kijken. Reserveer ‘m snel in je agenda! Tijd van 9.00 tot 16.00 uur

Plaats van handeling: Pro Emmen, Ullevi 22, 7825 SE Emmen

We komen snel terug met informatie over de wijze van aanmelding. Hou de Infoflits goed in de gaten!!!

Bekijk hier de site van Richard van Hooijdonk
En de site van Juf Sofie