Daarom Praktijkonderwijs!

08-03-2024

Op 6 maart 2024 is tijdens onze ALV de eerste aftrap van de campagne: Daarom Praktijkonderwijs! gegeven.

Er zijn twee voorlichtingsfilmpjes gemaakt over het praktijkonderwijs. Binnenkort komt daar nog een website bij. Het eerste filmpje is een voorlichtingsfilmpje over wat het praktijkonderwijs is. In het tweede filmpje wordt meer informatie gegeven over het schooladvies voor praktijkonderwijs, het wel of juist nĂ­et maken van de doorstroomtoets en de aanmeldingsprocedure voor praktijkonderwijs.

Doorstroomtoets

Dit is belangrijk, want hoewel de doorstroomtoets al is gemaakt, komen tot 15 maart de resultaten binnen en moeten daarna de adviezen worden gegeven door de basisscholen. De procedure rond het advies praktijkonderwijs wijkt echter af van de procedure rond de adviezen voor de rest van het reguliere onderwijs. De filmpjes zijn dan ook met name bedoeld voor de leerkrachten van groep 8 en de intern begeleiders van de basisscholen.

Stuur deze voorlichtingsfilmpjes zo veel mogelijk door naar de basisscholen in uw regio en omgeving. En verspreid ze in het eigen netwerk. Hoe meer mensen kennismaken met de kracht van het praktijkonderwijs, hoe beter!

De twee filmpjes van Daarom Praktijkonderwijs kunt u onder deze link terugvinden.