Dag van het Praktijkonderwijs

24-05-2024

Op 10 juni 2024 wordt de Dag van het Praktijkonderwijs gehouden bij praktijkschool Pro Emmen. Het thema van de dag is: De arbeidsmarkt van de toekomst en het praktijkonderwijs. Een blik in de toekomst met maar liefst twee key-note sprekers: futuroloog Richard van Hooijdonk en Sofie van de Waart.

Futuroloog

Richard van Hooijdonk is de bekendste futuroloog van Nederland. Hij kijkt niet alleen vooruit naar de toekomst van onze leerlingen, hij is de toekomst. Wie meer over deze bijzondere man wil weten, die nu al met ingebrachte implantaten leeft die letterlijk zijn deuren kunnen openen, kan vast een voorproefje nemen door hier te klikken. We vragen hem hoe de arbeidsmarkt er in de nabije en verre toekomst uitziet. En we vragen hem vooral wat dat betekent voor de arbeidsmarkt waarnaar onze leerlingen uitstromen.

Juf Sofie

Daaruit volgt natuurlijk de vraag: wat is dan het onderwijs voor onze leerlingen in de toekomst? Een vraag die we ook voorleggen aan onze eigen juf Sofie: Sofie van de Waart, journalist, spreker en columnist bij Trouw. En voor wie het nog niet wist: Sofie heeft ook lesgegeven in het Praktijkonderwijs. Zij is onze tweede key-note spreker. Zie hier de link naar de website van Sofie.

Workshops

Naast ruim voldoende gelegenheid voor ontmoeting zijn er In de middag weer genoeg workshops die inhaken op dit thema, vooral gericht op de inhoud van ons praktijkonderwijs.

Bestel hier je ticket voor de Dag van het Praktijkonderwijs

In de bijlage een overzicht van alle standhouders die op de Dag van het Praktijkonderwijs aanwezig zijn.