Energiek het nieuwe jaar in!

12-01-2024

Allereerst wens ik iedereen een mooi 2024 toe! Ik wens iedereen een goede gezondheid, geluk en inspiratie voor het komende jaar.

Veel is natuurlijk nog ongewis, maar sommige dingen weten we al wel. In deze Infoflits treft u een overzicht aan van de wetsvoorstellen die eraan komen. Vanuit de Sectorraad organiseren we een Pro-dag op 10 juni a.s., en in maart een ALV. In deze Infoflits staat hoe je je daarvoor kunt aanmelden. Daarnaast gaan we aan de slag met een podcast die we regelmatig willen uitbrengen. We gaan daarvoor ‘on tour; naar de scholen. En natuurlijk hoop ik jullie vaak en veel te treffen in jullie regio!

Gekmakend

Daarnaast weten we ook heel zeker dat het nieuwe jaar vanuit het ministerie voor ons belabberd is begonnen. Wie op social media zit en de reguliere kranten volgt heeft al wel gezien dat wij op zijn zachtst gezegd niet blij zijn met de brief van de minister over de OV-kaart. Waar eerder was beloofd dat, en in de Miljoenennota duidelijk stond dat de OV-kaart in de begroting geregeld zou worden, lijkt het nu nog afhankelijk van wat de Tweede Kamer gaat beslissen. Dat debat is a.s. dinsdag; donderdag de 18e is de besluitvorming. Lisa Westerveld van GroenLinks-PvdA heeft (alweer) een amendement gemaakt om ervoor te zorgen dat dit toch nog gaat lukken. Gelukkig hebben we in haar een onvermoeibaar kamerlid dat zich voor ons inzet, maar het is gekmakend dat dit zo lang moet duren en nog altijd niet geregeld is. 

We gaan in elk geval volgende week van ons laten horen. Dit kan zo echt niet langer. Het is natuurlijk niet alleen die OV-jaarkaart, hoewel die reiskosten voor onze leerlingen een groot probleem zijn. Het blijft maar, en het blijft maar dat de voorstellen zonder onze leerlingen serieus mee te nemen in de besluitvorming zich opstapelen. Dit moet echt anders.

Dat is ons voornemen voor het komende jaar! Strijdbaar en hoopvol stappen we 2024 in! We hopen dat jullie met ons mee doen in het belang van al onze leerlingen en hun ouders.