Een warme jubileumweek

16-06-2023

Het kan weinigen ontgaan zijn dat deze week een bijzondere week was voor het praktijkonderwijs.

Het begon natuurlijk met de Dag van het Praktijkonderwijs. Dat was letterlijk en figuurlijk een warm bad. Figuurlijk omdat het hele congres voelde als een warm bad, met zoveel mensen die daar vierden dat het praktijkonderwijs de sector is geworden die er staat voor de leerlingen! Van het congres krijgt u volgende week nog een Congres Special, maar in deze flits treft u alvast een voorproefje van de publiciteit etc.

Ook treft u digitaal het magazine en het filmpje aan. Deze zijn beiden vrij te gebruiken. Ook wordt er in de special extra aandacht besteedt aan de winnaars en alle andere inzendingen van de prijsvraag: Wat is het praktijkonderwijs. Want er moest een winnaar uitkomen, natuurlijk. Maar er zijn zo ontzettend veel mooie inzendingen geweest, die willen we u niet onthouden. 

Letterlijk warm

Letterlijk warm omdat ook toen al de temperaturen flink hoog waren. In ’t Spant was het nog te doen, maar een wandelingetje of de lunch buiten was al een hele uitdaging! Ook al om die reden, de enorme hitte, was het extra te waarderen dat er nog zoveel mensen waren en ook bleven.

Op de scholen ging het leven inmiddels gewoon door. Diploma-gesprekken en -uitreikingen werden deze week gevierd. Op social media staan vele vrolijke foto’s en filmpjes over de feestelijke evenementen op de scholen. En alle andere leerlingen en docenten werkten gewoon door, zoals altijd!

Wij kijken als bestuur in elk geval terug op een mooie jubileumweek. En zoals altijd in het praktijkonderwijs, gaan we hierna gewoon weer door. Met volle energie gaan we de laatste weken voor de zomervakantie in!

Nicole Teeuwen