Gesprekken door heel het land

06-10-2023

Gisteren was het de Dag van de Leraar. Terecht wordt deze prachtige beroepsgroep jaarlijks in het zonnetje gezet.

Inmiddels worden wij als Praktijkonderwijs ook hierin volop meegenomen. Zo was er vorig jaar een finalist uit het Praktijkonderwijs, Annelou Molendijk uit Rotterdam, en dit jaar had ik de eervolle taak om in de vakjury deel te nemen.

Nieuwkomers

Zeer verdiend en unaniem werd in het PO (waar ik in de vakjury zat) Cora Posthumus tot winnaar uitgeroepen. Haar presentatie over het nieuwkomersonderwijs deed me enorm denken aan de fase waar ook het praktijkonderwijs mee te maken heeft gehad en soms nog heeft: onbekende schoolsoort, weinig materiaal, het zelf opleiden en volledig inwerken van nieuwe docenten, enzovoort. In haar herkende ik de enorme bevlogenheid die ook veel van onze Pro-docenten hebben!

Onder de arm

Verder zijn we als bestuur van de sectorraad met onze strategische visie onder de arm gesprekken aan het voeren in het hele land. Naast de gesprekken over onze visie met OCW en met de VO-raad, hadden we de afgelopen tijd mooie gesprekken met het hoofdbestuur van de AOB, met de directeur van Ingrado, idem van Ouders en Onderwijs, en een van de G-4 wethouders. We vervolgen onze gesprekken met al onze partners, en hopen dat alle gesprekken zo mooi zijn!

Verder was er op 2 oktober de schriftelijke behandeling in de Tweede Kamer van de brief die wij schreven samen met de VO-raad over het Pro-Entree onderwijs. (Lees hier de brief verzonden op 4 juli) De vragen die de vele politieke partijen hierover stelden (zeer breed!!!)  treffen jullie in deze Infoflits aan. Of download hier het verslag.

We vervolgen uiteraard ook het gesprek met de MBO-raad hierover, maar het wetstraject is ingezet, en dat heeft nu ook zijn eigen dynamiek.

Ik wens iedereen een mooi weekend!

Nicole Teeuwen