Nieuw bestuurslid Marieke Haanschoten

17-03-2023

Mijn naam is Marieke Haanschoten en ik ben directeur van Accent Praktijkonderwijs Nijkerk.

Na vele omzwervingen ben ik in 2016 in het praktijkonderwijs terechtgekomen. Ik was een leerling die niet goed wist wat ze wilde worden, dus na de HAVO heb ik meerdere studies gedaan met net zoveel faalervaringen. Mijn ouders vonden op een bepaald moment dat ik maar moest gaan werken, zodoende ben ik jaren secretaresse in het bedrijfsleven geweest en daarna groepsleider in de jeugdzorg. Ik wist altijd dat ik ooit nog een keer ging studeren. Uiteindelijk ben ik in 2001 gestart met de lerarenopleiding Omgangskunde en heb ik in 2007 de overstap naar het MBO onderwijs gemaakt.
Binnen het MBO heb ik gewerkt als docent/stagebegeleider en later als teamleider en vestigings-manager. Ik merkte dat ik van leidinggeven energie kreeg en wilde hier graag verder in doorgroeien. In 2011 heb ik besloten weer te gaan studeren en in 2013 heb ik mijn Master Management of Education behaald wat een mooie basis is voor mijn huidige werk.

En nu (aspirant-)bestuurslid van de Sectorraad Praktijkonderwijs. Een mooie nieuwe uitdaging. Ook ik heb last van het praktijkonderwijs-virus en ben net als heel veel mensen die in het praktijkonderwijs werken enorm gedreven om de belangen te behartigen van onze leerlingen. Onze leerlingen verdienen het beste onderwijs en de beste docenten/medewerkers. Om dit te kunnen blijven realiseren, is continue aandacht voor onze sector nodig, zodat we niet vergeten worden door de beleidsmakers. Daarnaast vind ik dat we een mooie vereniging zijn waar de lijnen kort en de verbindingen sterk zijn. Ik zie er naar uit om komende jaren, nu ook op landelijk niveau, mijn bijdragen te mogen leveren