Nieuw bestuurslid – Nico van Luik

16-03-2023

Vanuit het basisonderwijs kreeg ik het advies om iets met mijn handen te gaan doen. Na het afronden van de lts en mts ben ik als monteur begonnen in het bedrijfsleven. Ook ben ik destijds gestart met avondonderwijs om mijn onderwijsbevoegdheid te halen.

Op mijn 28ste heb ik de overstap naar het onderwijs gemaakt als docent aan de Auto Technische School (ATS) in Apeldoorn, het latere Aventus.

Door maatwerktrajecten pro-mbo ben ik met het praktijkonderwijs in de regio Apeldoorn in aanraking gekomen. Het viel me toen al direct op dat er gedreven en gepassioneerde docenten en begeleiders werkten die een groot hart hadden, en nog steeds hebben voor hun leerlingen. 

Na 20 jaar in het mbo te hebben gewerkt, heb ik de overstap gemaakt als teamleider in het vmbo-bg bij het Carmel College in Emmen. Dit heb ik 6 jaar met veel plezier gedaan. Nu werk ik alweer 6,5 jaar in mijn huidige functie. Binnen PRO komt alles samen: bedrijfsleven, onderwijs, jeugdhulpverlening, gemeentes, leerwerkbedrijven, overheidsinstanties, etc. Dit maakt het werk samen met de fijne leerlingen en collega’s ook zo bijzonder.

Elke PRO-leerling verdient goed onderwijs. Het bieden van kansen en de focus op het talent van een leerling is essentieel om uiteindelijk goede zelfstandige en zelfredzame burgers te maken van onze leerlingen met uitzicht op duurzaam werk.

Graag zou ik landelijk het positieve verschil willen maken voor praktijkonderwijs, de pro-scholen en onze leerlingen. Hier wil ik mij de komende jaren graag voor inzetten binnen het bestuur van de Sectorraad Praktijkonderwijs.

Groet Nico van Luik, directeur/bestuurder Pro Emmen