Nieuwe aanvraagronde subsidie basisvaardigheden start 10 april

04-04-2024

Van 10 tot en met 26 april kunnen scholen subsidie aanvragen voor het versterken van de basisvaardigheden taal en rekenen-wiskunde. De middelen zijn daarnaast in te zetten voor het versterken van het onderwijs in burgerschap en digitale geletterdheid.

Het gaat hierbij om een derde subsidieronde vanuit het Masterplan basisvaardigheden, waarmee het kabinet de leerprestaties in de basisvaardigheden op een hoger peil wil krijgen. Met de subsidie kunnen scholen een verdere impuls geven aan het onderwijs in deze basisvaardigheden, hierbij gebruikmakend van interventies die bewezen effectief zijn en passen bij de eigen school.

Subsidie aanvragen

Scholen kunnen de subsidie ‘Verbetering basisvaardigheden’ van 10 tot en met 26 april 2024 aanvragen via de website van DUS-I. Hiervoor hoeven slechts enkele administratieve gegevens aangeleverd te worden. Als de subsidie wordt toegekend, dient de school een activiteitenplan op te stellen.

Het streven is om dit schooljaar scholen nog uitsluitsel te geven over welke aanvragen worden toegekend en wat het bedrag is dat de school ontvangt. (Alleen) voor prioriteitsscholen is er ook een tweede aanvraagtijdvak: van 2 tot en met 13 september 2024.

Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden op de website van DUS-I

Lees hier het gehele artikel op VO-raad.nl