Nogmaals 25 jaar praktijkonderwijs

09-11-2023

De viering van ons zilveren jubileum mag dan al enkele maanden achter ons liggen, dat wil niet zeggen dat de aandacht voor 25 jaar praktijkonderwijs weg is. Gelukkig niet!

In de laatste editie van het VO-magazine staat een uitgebreid stuk over het praktijkonderwijs. Onder de kop De leerling ├ęcht zien komen, naar onze voorzitter Nicole Teeuwen ook medewerkers van praktijkscholen uit Zutphen en Heerlen aan het woord. Lees hier het artikel in VO-magazine (vanaf pag. 18)

Magazine 25 jaar Praktijkonderwijs

Ook ons eigen magazine 25 jaar praktijkonderwijs kan natuurlijk nog gebruikt worden om de landelijke koers van het praktijkonderwijs onder de aandacht te brengen bij beleidsbepaler. PrO Grotius in Delft heeft een goede relatie met de gemeente en tijdens een bijeenkomst waar de verrijkte schooldag centraal stond, werd het visiedocument door Patrick van der Mark (directeur PrO Grotius) uitgereikt aan wethouder onderwijs Karin Schrederhof en burgemeester Marja van Bijsterveldt. Zij zijn beiden ambassadeurs van het PrO.

Naast dat wethouder onderwijs Karin Schrederhof zich nadrukkelijk (inhoudelijk) betrokken toont bij het praktijkonderwijs in Delft was de reactie van Marja van Bijsterveldt veelzeggend: “Praktijkonderwijs is een prachtige vorm van onderwijs die je ieder kind gunt!”