Praktijkschool Pouwer College nieuwe cateraar bij PO-Raad en VO-raad

23-05-2024

Het Pouwer College uit Utrecht is de nieuwe cateraar van de PO-Raad en VO-raad, voor het kantoorgebouw waar ook de Sectorraad Praktijkonderwijs huist. Uiteraard zijn wij hier erg blij mee.

Zo stelde de school zich aan het gehele kantoor voor: “Het Pouwer College is een praktijkschool waar leerlingen leren hoe ze zelfstandig kunnen werken, wonen en leven, en hoe ze op een goede manier met elkaar kunnen omgaan in de samenleving. Op de leerwerkplek horeca leggen leerlingen de basis om goede werknemers te worden, met aandacht voor zaken als punctualiteit en doorzettingsvermogen. We bereiden onze leerlingen voor op externe stages, zodat ze kunnen werken in echte bedrijven.”

“Op de leerwerkplek horeca bereiden leerlingen gerechten voor die worden verkocht in de kantine en het restaurant van de school. Denk hierbij aan soep, broodjes, salades en altijd een warm gerecht. Met dieetwensen en allergieën houden wij rekening en dit is meteen een mooie uitdaging voor onze leerlingen.” 

Samenwerking

Het verzorgen van catering buiten school is een fantastische opdracht voor de leerlingen. Doordat het Pouwer College een school is, zijn ze niet actief tijdens vakanties en avonduren. De leerlingen zijn beschikbaar van dinsdag tot en met vrijdag, en de catering zal dan ook alleen op deze dagen tot 15.00 uur beschikbaar zijn.