Prijsvraag voor leerlingen: hoe gaaf is het praktijkonderwijs?

04-04-2023

Waarom is het zo leuk (en leerzaam) om op praktijkonderwijs te zitten? Let op: regiowinnaars moeten uiterlijk ma.avond 22 mei om 23.59 u. ingeleverd zijn.

Elke klas bedenkt een actie of ontwerpt iets waarmee ze laten zien waarom het zo goed/leuk/leerzaam is om op het praktijkonderwijs te zitten. En niet alleen bedenken, maar het moet ook uitgevoerd worden. Leerlingen mogen zelf weten voor welk doelgroep zij dit bedenken.

  • Ouders
  • Nieuwe leerlingen
  • Bedrijven

Dit is er te winnen

  • 1e 500 euro voor een activiteit voor hele klas
  • 2e 250 euro voor een activiteit voor hele klas
  • 3e 150 euro voor een activiteit voor hele klas

Jurering

1. Per school wordt gekozen welke klas de beste actie heeft uitgevoerd. Deze klas krijgt een taart. Voorstel is om deze taart te bekostigen vanuit het regiobudget. De school bestelt zelf de taart en declareert deze bij de penningmeester van de regio

2. Per regio wordt een winnaar bepaald en deze wordt voorgedragen aan de landelijke jury

3. Uiterlijk maandag 22 mei moet de prijswinnaar van de regio worden doorgegeven aan Marieke Haanschoten (m.haanschoten@praktijkonderwijs.nl)

4. De onafhankelijke landelijke jury bepaalt de winnaars. De jury bestaat in ieder geval uit Henk Hagoort (voorzitter VO-raad) en Lisa Westerveld (lid 2e kamer GroenLinks), maar wordt nog verder uitgebreid.

5. Op 12 juni wordt tijdens het congres bekend gemaakt wie de winnaars zijn.