Pro-leerlingen in regio Rotterdam kunnen nu een HACCP-certificaat behalen

18-04-2024

Op 10 april ondertekenden SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) en PROVSO.WORKS een samenwerkingsovereenkomst. PROVSO.WORKS is een lokaal initiatief in Rotterdam Rijnmond.

Aanleiding is de ontwikkeling van HACCP-lesstof in de WerkVerkenner, het online les- en leerplatform van PROVSO.WORKS. Hiermee is het behalen van een HACCP-certificaat binnen handbereik voor leerlingen in het pro- en vso-onderwijs. HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Het is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen.

HACCP is taai koekje voor leerlingen pro en vso

Directeur PROVSO.WORKS Annette van Waning: “Het behalen van het HACCP-certificaat voor leerlingen in het pro en vso is lastig is omdat het gaat over veel verschillende onderwerpen en het een zogenoemd talig examen is. Door intensieve samenwerking tussen SVH en PROVSO.WORKS is het gelukt om de HACCP leer- en lesstof vorm te geven in drie praktijkbewijzen die samen het HACCP-certificaat vormen. De kennis van SVH (als ontwikkelaar van leermiddelen en examens) en de expertise vanuit het pro- en vso-onderwijs komen samen in deze praktische HACCP-opleiding.

Lees hier het gehele bericht