Speak2Me 2024 is van start gegaan!

30-05-2024

Speak2Me! is een Spoken Word-project waarbij eerstejaars praktijkschoolleerlingen zelf aan de slag gaan om een Spoken Word te creëren. Het is een activiteit waarbij taal, lezen, presenteren en schrijven op een unieke wijze samenkomen.

De doelstellingen van Speak2Me! zijn het stimuleren van de taal- en leesontwikkeling van praktijkschoolleerlingen en het bevorderen van taalplezier door kennismaking met en het zelf schrijven van Spoken Word.

Praktijkonderwijs Almere, Lelystad en Emmeloord

In Flevoland werken het Flevolands Bibliotheeknetwerk samen met het praktijkonderwijs in Almere, Lelystad en Emmeloord hard aan de voorbereidingen. Spoken word-artiesten Sandy Bosmans,  Luan Buleshkaj en Tyler Koudijzer zijn dit schooljaar aan de slag gegaan met de leerlingen van alle eerste klassen om zelf spoken word te maken. Tijdens schoolfinales is bepaald welke leerlingen de school zullen vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale.

Op donderdagochtend13 juni aanstaande komen de dertien finalisten iets voor 9.30 uur in een limousine aan bij De Kubus in Lelystad. Ze lopen vervolgens door een haag van klasgenoten over een rode loper naar binnen. De Flevolandse wedstrijd start om 9.45 uur. De schoolband van Pro Almere verzorgt de intermezzo’s, wat extra sfeer geeft aan het feestelijke evenement.

Speak to me Flevolandse finale 2023 (youtube.com)

Groningen in september

De bibliotheken in Groningen hebben ervoor gekozen om in september te starten met Speak2Me!. Momenteel worden daar voorbereidingen getroffen met de praktijkscholen om ook hier de wereld van taal, creativiteit en podiumkunsten te openen voor deze leerlingen.

Speak2Me! is niet alleen een project, maar een ervaring die de leerlingen een krachtige stem geeft.