Webinar smartphonebeleid

13-04-2023

Op donderdag 20 april van 15.30 tot 17.00 uur organiseren Kennisnet en de VO-raad een webinar over smartphonebeleid. Wil je meer weten over hoe te komen tot gedragen en doordacht beleid en heb je je nog niet ingeschreven? Bekijk nu het programma en meld je aan.

Smartphones in de klas: verbieden of toestaan? In Frankrijk is er al een aantal jaar een landelijk verbod en ook in Nederland is er volop discussie. Smartphones kun je gebruiken in de les, maar ze kunnen ook voor afleiding zorgen. Waar je als school uiteindelijk ook voor kiest, het is noodzakelijk om de aanwezigheid van smartphones doordacht te reguleren. Hoe pak je dat goed aan?  

Voor wie

Deze bijeenkomst is bedoeld voor schoolleiders, bestuurders, docenten of anderen die het initiatief kunnen nemen tot het opstellen van smartphonebeleid voor scholen.

Wat kun je verwachten?

In het webinar nemen experts je mee in de afwegingen die komen kijken bij het maken van schoolbeleid voor de omgang met smartphones en andere devices. Wat is bekend uit onderzoek, hoe maak je keuzes vanuit de eigen onderwijsvisie en hoe organiseer en structureer je het gesprek hierover in de school? En als er beleid is, hoe wordt dit dan gezamenlijk gehandhaafd op school? In de bijeenkomst komen verschillende instrumenten en praktijkvoorbeelden aan bod. 

Klik hier voor het programma en om je aan te melden.