Week van het Economieonderwijs

06-10-2023

Om onderwijs aan te laten sluiten bij de beroepspraktijk is het belangrijk dat leerlingen kennis opdoen van nieuwe economische ontwikkelingen, door levensecht te leren. Hoe zorgen we hiervoor in samenwerking met het bedrijfsleven?

Tijdens de week van het Economie-onderwijs organiseren de Coöperatie Leren voor Morgen en Stichting Circuleren een online bijeenkomst voor docenten en schoolleiders van vmbo en praktijkonderwijs.

ReMode

De inleiding wordt verzorgd door Nawfal Al Jeburi, docent duurzaam ondernemen aan praktijkschool Stanislas Pro in Rijswijk. Nawfal neemt je mee het project ReMode, een innovatief onderwijsconcept waarin leerlingen die het profiel Economie en Ondernemen hebben gekozen levensecht leren van de ervaringen uit de modebranche. Hoe is dit project tot stand gekomen en hoe wordt dit ervaren door de studenten en het bedrijfsleven?

Na de inleiding is er ruimte voor deelnemers om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Laat je inspireren door tal van voorbeelden over hoe duurzaam onderwijs vorm krijgt, zodat jij dit in je eigen onderwijs kunt toepassen. Of deel jouw ervaring, zodat anderen dit kunnen toepassen in hun onderwijs.

Deze online ontmoeting wordt gehouden op donderdag 23 november. I

https://weekvanheteconomieonderwijs.nl/agenda/in-gesprek-samenwerking-voor-duurzame-innovatie-in-het-onderwijs/